Пекар
Як стати професійним пекарем
Експерти: Світлана Ромась
Запахи сінабонів, ранкових багетів чи булочок так і ваблять у пекарню. Пекарі готують, поки ми спимо, замішують кілограми тіста, шукають неповторні смакові поєднання і прикрашають тістечка яскравими кольорами. В освітньому серіалі дізнайтеся, як працювати пекарем, налаштовувати обладнання, обирати продукти для рецептів та готувати майбутні вироби. А потім – сінабон!
Освітній серіал створено з ініціативи Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Google.org, Фонду Східна Європа за сприяння «Сільпо».
Формат:
Освітній серіал
Бали ЄКТС:
0.1
Доступні мови:
Українська, Англійська
Тема:
Re/Upskilling
Для кого:
для ВПО, для шукачів нової роботи, для шукачів нової професії
Професія:
Пекар
Навички:
Використання базових правил та рецептур випічки
Відстеження трендів випічки
Підбір видів борошна
Приготування бісквітного тіста
Приготування дріжджового тіста
Приготування заварного тіста
Приготування здобного тіста
Приготування листкового тіста
Приготування пісочного тіста
Робота з обладнанням для випічки
Техніка безпеки у роботі з продуктами харчування
Творче мислення
Уважність до деталей
Управління часом
Програма
Розпочати
Серія 1. В чому полягає робота пекаря?
Серія 1. В чому полягає робота пекаря?
У цій серії поговоримо про посадові обов’язки та робочий день пекарів. А також навички, якими вони мають володіти, й складнощі цієї професії.
Серія 2. Чим користується пекар?
Серія 2. Чим користується пекар?
Ця серія присвячена обладнанню, з яким працює пекар. Розглянемо основний інвентар, правила та заходи безпеки під час роботи із ним.
Серія 3. Хімічна безпека на кухні
Серія 3. Хімічна безпека на кухні
У цій серії розглянемо, що таке інфекційні та інші загрози і як пекарям їх уникнути, працюючи з продуктами. А також розберемо способи маркування і правила роботи з дезінфікувальними засобами.
Запрошені експерти
Світлана Ромась
Завідувачка відділу випічки магазину «Сільпо»
Маєте питання?