thumb-image-94703

Бариста

Як стати баристою і готувати каву правильно

Експерти: Юрій Баньковський

Кислинка у каві з Кенії, терпкі нотки Ефіопії, нотки горіхів, папаї та свіжих булочок — кава може бути будь-якою. Баристи знають все про кавові зерна, їхнє обсмажування та способи приготування кави. Навчіться готувати еспресо, лате й інші напої в цьому освітньому серіалі. А якщо все сподобається — можливо, професія баристи саме для вас?

 

Освітній серіал створено з ініціативи Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Google.org, Фонду Східна Європа за сприяння мережі Lviv Croissants.

Формат:
Освітній серіал
Бали ЄКТС:
0.1
Доступні мови:
Українська, Англійська
Тема:
Re/Upskilling
Для кого:
для ВПО, для шукачів нової роботи, для шукачів нової професії
Навички:

HARD: Робота з видами кави та їх особливості, Робота з різними видами молока, Робота з різними інструментами баристи, Робота з різними типами та помолами кави, Способи та техніки приготування кави, Створення базових кавових напоїв, Створення латте-арту, Створення складних кавових напоїв, Техніка безпеки у кавярні

SOFT: Емоційний інтелект у сфері обслуговування, Комунікація в менеджменті, Обслуговування клієнтів

Професія:
Бариста

Програма

thumb-image-94721

Розпочати

Серія 1. Хто такий бариста

У цій серії дізнаєтеся, коли та за яких обставин виникла професія баристи. А також як проходить робочий день барист і скільки він триває, з чого починається робота у цій сфері.
thumb-image-94727

Серія 2. Види кави

Поговоримо, що таке кава та які її властивості, який шлях проходять кавові зерна від дерев до робочого місця баристи, про різницю між зернами арабіки та робусти. А також розглянемо основні ступені обсмажування і характеристики якісно обсмаженого зерна.
thumb-image-94733

Серія 3. Способи приготування

Ця серія присвячена способам приготування кави. Поговоримо про стандарт якісного еспресо та вимоги до його складників. Розглянемо, що таке екстракція та генетика кави. А також якими бувають типові помилки баристи.

Запрошені експерти

thumb-image-94742

Юрій Баньковський

Тренер-бариста, суддя кавових чемпіонатів

Створено за підтримки

thumb-image-94750

Lviv Croissants

Вам також може сподобатись