thumb-image-90906

Бариста

Як стати баристою і готувати каву правильно

Експерти: Юрій Баньковський

Кислинка у каві з Кенії, терпкі нотки Ефіопії, нотки горіхів, папаї та свіжих булочок — кава може бути будь-якою. Баристи знають все про кавові зерна, їхнє обсмажування та способи приготування кави. Навчіться готувати еспресо, лате й інші напої в цьому освітньому серіалі. А якщо все сподобається — можливо, професія баристи саме для вас?

 

Освітній серіал створено з ініціативи Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Google.org, Фонду Східна Європа за сприяння мережі Lviv Croissants.

Формат:
Освітній серіал
Бали ЄКТС:
0.1
Доступні мови:
Українська, Англійська
Тема:
Re/Upskilling
Для кого:
для ВПО, для шукачів нової роботи, для шукачів нової професії
Професія:
Бариста

Програма

thumb-image-90922

Розпочати

Серія 1. Хто такий бариста

У цій серії дізнаєтеся, коли та за яких обставин виникла професія баристи. А також як проходить робочий день барист і скільки він триває, з чого починається робота у цій сфері.
thumb-image-90928

Серія 2. Види кави

Поговоримо, що таке кава та які її властивості, який шлях проходять кавові зерна від дерев до робочого місця баристи, про різницю між зернами арабіки та робусти. А також розглянемо основні ступені обсмажування і характеристики якісно обсмаженого зерна.
thumb-image-90934

Серія 3. Способи приготування

Ця серія присвячена способам приготування кави. Поговоримо про стандарт якісного еспресо та вимоги до його складників. Розглянемо, що таке екстракція та генетика кави. А також якими бувають типові помилки баристи.

Запрошені експерти

thumb-image-90943

Юрій Баньковський

Тренер-бариста, суддя кавових чемпіонатів

Створено за підтримки

thumb-image-90951

Lviv Croissants

Вам також може сподобатись