13 березня 2024, 09:30

Антикорупційна робота в органах місцевого самоврядування: освітній серіал та симулятор на Дія.Освіта

Освітній серіал допоможе налагодити ефективну антикорупційну роботу в органах місцевого самоврядування. А також забезпечить прозорість у роботі ОМС в період повоєнної відбудови. 


За даними Transparency International Ukraine, в Індексі сприйняття корупції за 2023 рік Україна посідає 104-ту позицію поміж 180 країн. Водночас зростання України на 3 бали — один із найкращих результатів за минулий рік у світі. Тому важливо продовжувати формувати культуру доброчесності, а також заохочення посадовців і небайдужих громадян повідомляти про корупцію та протидіяти їй.

 

Як організувати антикорупційне навчання для працівників? Як мінімізувати прояви типових корупційних ризиків у діяльності місцевої влади? Про це та інше — в освітньому серіалі «Антикорупційна робота в ОМС» на платформі Дія.Освіта. 

 

Ключові теми серіалу: антикорупційне законодавство, культура доброчесності в громадах, викривачі корупції в ОМС, оцінка корупційних ризиків, антикорупційна перевірка партнерів. 

 

Серед спікерів серіалу: 

  • Сергій Деркач, заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України 
  • Катерина Дацко, виконавча директорка ГО «Фундація інституційного розвитку»
  • Анна Федоренко, проєктна менеджерка з розбудови комплаєнсу та доброчесності ГО «Фундація інституційного розвитку» 
  • Антон Лобов, експерт зі зв’язків з громадськістю ГО «Фундація інституційного розвитку» 

 

Переглянути освітній серіал можна за посиланням — https://osvita.diia.gov.ua/courses/antikorupcijna-robota-v-oms 

 

Крім того, щоб закріпити знання та спробувати вибрати ефективні форми громадського впливу на діяльність влади, радимо пройти онлайн-симулятор — https://osvita.diia.gov.ua/simulators/public-control-of-the-authorities-how-to-improve-your-community-life

 

Освітній серіал створено зі спільної ініціативи Мінвідновлення, Мінцифри та Фундації інституційного розвитку для платформи Дія.Освіта в межах проєкту «Прозоре відновлення громад через управління ризиками та розвиток системи комплаєнсу», що реалізується за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС (EUACI) — провідної програми підтримки боротьби з корупцією в Україні, що фінансується ЄС, співфінансується та реалізується Міністерством закордонних справ Данії.