22 серпня 2022, 13:00

Живий ланцюг єдності створять українці з усього світу в День Незалежності

У 31-шу річницю Незалежності України, 24 серпня, українці в різних країнах вийдуть на центральні вулиці міст і візьмуться за руки, щоб створити живі ланцюги єдності, в рамках акції The Free World Gathering.

Акція #TheFreeWorldGathering покликана об’єднати українців по всьому світу. Вона має на меті звернути увагу світової спільноти на війну в Україні і показати, що свобода —  спільна та найважливіша цінність кожного громадянина України. 

Для участі в цій акції потрібно зайти на freeworldgathering.com, знайти своє місто на карті та позначити точне місце на головній вулиці, де ви плануєте перебувати.

Побачивши цю відмітку, інші учасники можуть стати поруч з вами. Також ви можете знайти позначки людей, які вже це зробили, і зайняти місце поруч з ними, щоб продовжити ланцюжок.

Кожен може стати координатором The Free World Gathering у своєму місті. На вебсайті вказано всі інструкції, як це зробити.

До речі, Free World Gathering — це ініціатива групи активістів, які першими організували ланцюг єдності на початку війни. Навесні 2014 року тисячі українців з усіх регіонів вийшли на вулиці, щоб продемонструвати свою згуртованість.